Изборите са новата страст в букмейкърските пунктове. Печалбите на българите от изборните резултати са над 70 000 лева. Новият хит ще бъде залогът „Кой ще е следващият министър-председател".

В началото на предизборната кампания хората са залагали масово на БСП, но с наближаване на изборния ден - повечето са били за ГЕРБ. Максималният размер на един талон, с който се играе, е 100 лева. Букмейкърите разказват за страстен играч, който заложил над 100 талона за ГЕРБ.

Управителят на компанията за залози Красен Хинков обясни, че хората не са залагали на изненади и на големи коефициенти, а са играли на сигурно.

В букмейкърските пунктове започна наддаването за това кой ще е следващия министър-председател. Букмейкърите дават най-малък коефициент на Пламен Орешарски, т.е. според тях той е с най-големи шансове. След него се нарежда Бойко Борисов, следван от Сергей Станишев. На 4-то място е Кристалина Георгиева.

На въпроса „Кой ще управлява след изборите?" най-голям шанс се дава на коалиция между БСП и ДПС.

Залози се правят и за това колко ще издържи следващото правителство. Букмейкърите са скептични и дават само две опции - 3 и 6 месеца.