Банкя се превръща в столица на алтернативната култура този уикенд. Поводът е първият по рода си Фестивал на уличните артисти.

Повече от 30 атрактивни млади актьори ще се представят пред жителите и посетителите на града с музика, театър, циркови изкуства и пантомима.

Те ще привличат вниманието в централната част на Банкя - парк "Ротонда", Централен парк "Кестените" и Пешеходна зона. Артистите са специално подбрани и са сред най-добрите в България, съобщават организаторите.

Една от атракциите е тръгването на артистите от Централната гара в София със специален ретро влак "Баба Меца", който ще бъде посрещнат на гарата в Банкя.

Всеки желаещ може да си закупи билет и да се повози символично назад във времето с актьорите.

Фестивалната програма в двата дни започва в 11.00 ч. с изпълнения на открито. В 17.00 ч. ще гостува Импровизационен театър "ХаХаХа", а в неделя в същия час е състезателният концерт с всички артисти.

Фестивалът има и благотворителна кауза - събраните средства ще бъдат дарени за поставянето на кът за шах с три маси и места за сядане в Централния парк.

Събитието е част от специалната програма на Банкя по повод 50-годишния й юбилей като град и част от Календара на културните събития на Столичната община.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!