Днес, преди обяд, над източната половина от страната ще е облачно на много места с валежи, в отделни райони с гръмотевици. Започналото от запад бързо разкъсване и намаление на облачността ще продължи и над страната ще се установи предимно слънчево време. В цялата страната вятърът ще се ориентира от запад, но ще бъде слаб. Максимални температури между 15° и 20°.

Над планините преди обяд облачността ще е значителна и на места ще превали дъжд, над 1800 метра - сняг. След обяд над масивите от Западна България облачността ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа силен до бурен юг-югозападен вятър, който ще се ориентира от запад и ще отслабне. Максимална температура на височина 1200 метра около 10°, на 2000 метра – около 3°.

През следващото денонощие облачността над страната ще бъде променлива. През нощта слаби превалявания от дъжд ще има на места в Северна България. През деня превалявания ще има на повече места в Южна България, а над Северна облачността често ще намалява до предимно слънчево. В Дунавската равнина ще духа до умерен северозападен вятър. Температурите ще се понижат, но ще останат сравнително високи и минималните ще са между 4° и 9°, максималните - между 11° и 16°.
В четвъртък облачността ще се увеличи и вплътни. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток. През деня само на отделни места са възможни слаби превалявания. Привечер от запад валежите ще се активизират и през нощта срещу петък и в петък на много места ще вали. От северозапад, с усилване на вятъра, ще застудява и на места в западната част на Предбалкана и високите полета в Западна България през нощта и в ранните сутрешни часове е възможно дъждът да премине в сняг. По-късно в петък постепенно валежите ще спират, а през нощта срещу събота и облачността от запад ще се разкъсва и намалява. В събота ще се установи слънчево време, сутринта ще е доста по-студено от предишните дни. През деня северозападният вятър ще отслабне чувствително и ще се ориентира от запад-югозапад. Дневните температури ще се повишат. В неделя ще има временни увеличения на облачността, предимно висока и средна. Вятърът ще стане южен и ще продължи бързо да се затопля.