Директор и персонал бяха наказани след жесток побой на ученик в училище. Инцидентът стана преди дни в Професионалната гимназия по транспорт в община Борован, но за него полицията и образователният инспекторат научиха с ден закъснение.

Малко преди началото на часовете в борованската гимназия по транспорт влетял мъж и буквално нокаутирал 15-годишния Благовест. Причината - подразнил приятелката му, която е ученичка в същото училище.

Момчето разказва, че след удара припаднал. Когато се събудил, му разказали, че още няколко пъти нападателят го е ударил по главата и след като паднал, започнал да го рита.

В резултат деветокласникът е настанен във Врачанската болница с множество травми, комоцио и избит преден зъб. Братът на пострадалия е изненадан, че ден по-късно директорката не знае за случая. Тя отрича, че се е опитала да скрие случая, за да запази авторитета на училището. В деня на инцидента била на съвещание.

Ученици, педагози и чистачки се опитват да предотвратят заснетия от видеокамерата във фоайето жесток побой, но не и охраната, на която неясно защо е разпоредено да идва на работа за първия час, при положение че част от учениците се транспортират от селата още в 6.30 часа.

Директорката обясни, че охраната пристига толкова късно, защото има дежурен учител, който трябва да е на работа в 7.15 часа. В същия ден обаче дежурният учител имал важна лична работа и затова закъснял.

Бодигардът на училището вече е с променено работно време. А след проверката на Инспектората по образование стана ясно, че и той, освен директора и дежурния учител, ще бъде наказан.

За повече сигурност настояват близките на пострадалия Благовест, които се върнаха от Гърция, където работят, за да са близко до сина си.

Междувременно във всички учебни заведения в областта започват проверки за ефективността на пропускателния режим.