Участниците в контрапротеста в подкрепа на кабинета „Орешарски” отброиха 37-ия ден от началото на акцията. Те се събраха на традиционното място в София, в района на НДК.

Доволни от социалните мерки, които правителството обеща да предприеме, демонстрантите продължават да настояват да му се даде шанс.

„Дойдох, за да подкрепя прекрасната социална програма на кабинета „Орешарски”. От началото на прехода никое правителство не е представял досега толкова добри социални мерки,” коментира една от участничките в демонстрацията.

Протестиращите се похвалиха и с една своя победа. След тяхно настояване Софийския административен съд отмени решение на Столичния общински съвет, с което се отказва референдум за концесията на „Софийска вода”.

Както си обещаха, протестиращите ще отидат и в други градове на страната. Там са поканени от хората, които искат да се запознаят с организаторите на контрапротеста в столицата. Първата спирка ще е на 10-ти август в Нова Загора.

„Референдумът е с много ясен въпрос. Столичният общински съвет теоретично има право да го отмени, но въпросът, под който са се подписали 55 000 граждани, е „Съгласни ли сте да бъде прекратен концесионният договор между Столична община и „Софийска вода” АД?,” обясни пред bTV депутатът от БСП Борис Цветков.