Областният управител на Софийска област и дългогодишен депутат от групата на „Атака“ Илиан Тодоров обяви, че напуска политическата сила. От медийни публикации става ясно, че това е станало след скандал с активисти на националистическата формация и той може да се откаже и от поста си.

„Официално вече не съм част от ПП "Атака". Истината е, че аз никога не съм бил член на партията. Последните 10 години от живота ми минаха в работа за "Атака", работа, на която посветих цялото си време“, пише Тодоров в позиция, изпратена до БТА. И уточнява: „Относно оставката ми като областен управител, която както знаем, всеки носи джоба, уверявам ви, ще бъде плод на обмислено решение“.

Според онлайн изданието на „24 часа“ до раздора се стигнало след среща с участието на Тодоров, лидера Волен Сидеров и негови приближени. След като председателят на „Атака“ си тръгнал се стигнало до скандал и опити за юмручна саморазправа.

За момента от „Атака“ не са коментирали официално случилото се.

Тодоров беше един от хората, които бяха до Волен Сидеров в ред сюжети с участието до националиста – включително сблъсъците в НАТФИЗ.