Днес увеличението на облачността от запад ще продължи и до обяд ще обхване цялата страна. По-късно през деня в западните райони ще завали дъжд, а през нощта валежите ще обхванат и източните райони. В Източна България ще духа умерен вятър от югоизток. Максималните температури в повечето места ще са между 7° и 12°, в София около 7°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и през деня още малко ще се понижи. По Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево, но още в ранния следобед облачността ще се увеличи. Валежи ще има чак през нощта. Вятърът по крайбрежието ще е от юг-югоизток. Максимални температури между 8° и 10°. Температурата на морската вода е около 4°, вълнението ще бъде 2-3 бала. Над планините ще бъде облачно, а по билата и мъгливо.

След обяд по високите части на планините от Западна България ще завали сняг, под 1800 метра преваляванията ще са от дъжд. Вятърът по билата ще е силен, от южната четвърт. Дневна температура на 1200 метра около 5°, на 2000 метра около 1°.