Трима са извършителите на бруталното нападение над самотната възрастна жена от монтанското село Драганица, съобщиха днес от полицията.  

Потвърдиха се и съмненията, че в грабежа за пет лева е участвал и внукът на пострадалата. Извършителите са задържани в ареста за 24 часа.

Докато спяла, възрастната жена била нападната от двама мъже, които със заплахи и отнели джиесема и дребната сума от портмонето в размер на 5 лева и 20 стотинки.

Снимка: bTV

„Няма да мърдаш, че ще те ликвидираме" - единият навива ръкавите като за бой и аз плача.”, спомня си Елка и допълва, че мъжете нямали маски, но си прикривали лицата с фланелките.

Тя не познавала нападателите, но въпреки паниката усетила, че в къщата има и трети неканен гост.

„През това време мене ми се чува, че се тропа, изглежда, че е имало и трети, ма не знам, търсили са пари, горе едната стая беше разхвъргана, из гардероб извадено и аз сега съм оправила”, разказва Елка.

Снимка: bTV

След нападението жената  спи у съседка. А селото, което доскоро се славело като най-мирното в района, е в шок, защото са отдалечени, само веднъж седмично идва полицай, а джиесемите нямат навсякъде имат обхват.

„При такива случаи като на Елка, колко пъти кметицата прави списъци и искаме да се направи клетка, били сме малко, селото умира и няма нужда, живеем в страх”, казва Паунка, съседката на пострадалата

Снимка: bTV

Нападателите са направили пълни самопризнания. Един от заподозрените е внук на бабата.

А днес в селото дошъл и първият дарител, пожелал да помогне с храна и пари на пострадалата жена.