Националната служба за охрана и министърът на правосъдието бяха принудени да се извинят публично. Причината се оказа навикът на шофьора на Данаил Кирилов да паркира на тротоара пред дома на министъра.

Кола на НСО паркирала на тротоара пред столична кооперация - снимката публикува онлайн изданието "Сега".

Авторът е написал, че колата чака пред дома на правосъдния министър, а водачът дори гони пешеходците от тротоара, за да паркира.

Министърът на правосъдието се извини в социалните мрежи на съседите си за неудобството.

"Досега съм ползвал служебен автомобил изключително ограничено, но сега заявявам, че такъв автомобил повече няма да влиза, спира, престоява в квартала, в който живея... Специално поднасям извинения на моите съседи, ако по някакъв начин са изпитали притеснение, но Ви уверявам, че съм се убедил във внимателността и съобразителността на екипа от НСО да се стремят да съобразяват обстоятелствата добросъвестно”, пише в извинението си Данаил Кирилов.

От Националната служба за охрана също поднесоха извинения на гражданите за спирането на тротоара, като допълниха, че това не е  забранено от закона, но отчитат, че дразни хората и взимат мерки.

"В конкретния случай водачът си е вършил работата. Няма извършено закононарушения и нашите водачи са инструктирани да бъдат по-внимателни и да избягват конфронтация с гражданите, да не предизвикват раздразнение - това е", каза Веселин Нинов, Национална служба за охрана.

По-късно авторът на сигнала премахна публикацията си от социалната мрежа с обяснението, че проблемът е решен.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!