Високотехнологичният студиен комплекс на новините и актуалните предавания на bTV намери място сред петте най-добри проекта в категория „Сет дизайн“ на европейското издание на най-престижния в света конкурс за маркетинг и дизайн в областта на медиите и развлекателната индустрия – PROMAX.

През юни 2019, след година и половина усилена работа на международен екип от професионалисти от различни области, новото студио на редакцията с най-голямо доверие в България, беше представено в централната емисия на bTV Новините.  

Уникалното за Централна и Източна Европа новинарско ТВ студио има три мултифункционални сета с 11 видео стени, с обща площ от 450 кв. м, последно поколение технология за добавена реалност и камери с 4К сензори.

В студиото се продуцират всички новинарски емисии, включително спортните и прогнозата за времето, както и всички делнични актуални предавания на bTV – „Тази сутрин“, „Преди обед“ и „Лице в лице“. По време на местните избори през 2019 година за първи път екипът на bTV Новините използва пълния потенциал на 360-градусовия сет в една продукция – „Местните: Отново ти местиш“. С помощта на специално изработени графични елементи и добавена реалност от най-ново поколение, всички видео стени и екрани, както и масите, и пода на студиото бяха интегрирани за иновативно представяне на тенденциите и резултатите в деня на вота.

„Искахме България да има най-доброто новинарско студио в Европа. Работихме с най-добрите дизайнери, въведохме революционни технологии и графични елементи. Щастлив съм, че така поставихме България сред лидерите в европейския дизайн“. Това коментира директорът на „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV Венелин Петков .

В рамките на единайсет регионални и глобални конкурса наградите PROMAX всяка година отличават най-добрите постижения в областта на маркетинга и дизайна в медиите и развлекателната индустрия. Тазгодишното издание на европейските награди PROMAX ще се състои на 17 март в Мадрид.