Без заря и фойерверки, но с традиционния новогодишен концерт в центъра на града. Така ще посрещне София 2024 г. Започна изграждането на сцената на площад "Княз Александър Първи", ясни са и основните участници в концерта. Охраната поемат около 200 полицаи.

Новогодишният концерт ще започне в 21:30 ч. и ще продължи до 1 ч. след полунощ. От общината са планирали и светлинно шоу.

Кулминацията на празничния концерт ще бъде група "Остава". Вокалистът Свилен Ноев разказа, че за музиката ще се погрижи както той, така и Дони и Нети и певицата Криста.

„Концертът ще свърши към 1:00 часа след полунощ, така че нека софиянци да заповядат“, каза още изпълнителят.

КПП-та на концерта, а градският транспорт с удължено работно време

“12 общински служители ще се грижат за сигурността, а граждани, които са във видимо нетрезво състояние няма да бъдат допуснати на концерта. Граждани с пиротехника и стъклени чаши и бутилки няма да бъдат допуснати през КПП-та, които Столична община организира“, обясни директорът на АПП на Столична община Красимир Димитров.

Той посочи, че градският транспорт ще бъде с удължено работно време.

„Предвид строежа на сцената към 16 часа на 31 декември ще бъде ограничено движението по бул. "Цар Освободител". През останалото време движението ще бъде възпрепятствано само в едното платно по булеварда, за да може да се изгражда сцената“, каза Димитров.

"200 полицейски служители ще бъдат ангажирани с опазването на реда, като в 16 часа на 31 декември, освен ограниченото движение по булеварда, но и в прилежащите улици от "Раковска" и площад "Независимост", ще бъде спряно пътното движение", заяви началникът на сектор „Масови мероприятия“ към СДВР главен инспектор Иван Георгиев.