Ново огнище на пожара край софийското село Реброво е възникнало около 5 ч. сутринта на необработваема поляна. Имаше опасност да засегне боровата гора в района, но беше бързо овладяно.

Пожарът се разрази вчера следобед между софийските села Луково, Реброво и Владо Тричков. „Натам са насочени горските и пожарната. Само това огнище на този етап е на територията на пожара. Няма опасност за къщите – има вероятност да отиде в боровата гора, но целта ни е да го спрем”, уточни гл. инспектор Георги Колев от пожарната в Своге.

Все още не е ясна причината за възникването на новото огнище. Може да става дума и за умишлен палеж.

Част от последствията след вчерашния пожар са две изгорели къщи, опустошена растителност и безсънна нощ за десетки. Първи огъня забелязва кмета на село Луково Румен Колев. Веднага звъни на пожарната и събира група доброволци от селото.

„Около 13:30 ч. възникнаха две огнища на около 200 метра едно от друго. Веднага сигнализирахме на пожарната, събрахме хора от селата Реброво, Луково и Владо Тричков и до вечерта беше локализиран. Сега пак събираме хората и отиваме да се борим с тая стихия”, каза Румен Колев – кмет на с. Луково.

В резултат на бързата реакция на пожарникарите и с помощта на местното население и ловните дружинки, вчерашният пожар беше овладян и локализиран.

Няма опасност за населението в околните села.