Ново напрежение около парламента. Протестиращи се опитаха да влязат в парламента и през страничния вход.

Ораторът на микрофон призова демонстрантите към гражданско неподчинение - мъжете да излязат на "първа линия", а жените да останат назад. 

Снимка: Ладислав Цветков

Протестиращите, симпатизанти на партия "Възраждане", издърпаха част от металните заграждения в опит да минат през задния вход на Народното събрание.

Снимка: Ладислав Цветков

Представителите на полицията направиха още по-плътен кордон и успяха да изтласкат тълпата.

Напрежението се породи, след като протестиращите не бяха допуснати вътре, за да преговарят с депутатите. В действителност такива в сградата почти няма. Там са останали малко народни представители, предимно от "Възраждане".

Минути след началото на протеста, се стига до напрежение. Протестиращите пробиха полицейския кордон и се опитаха да влязат в парламента.

Недоволните стигнаха и до вратата на сградата на Народното събрание. Има данни за пострадали протестиращи и петима ранени полицаи. На място пристигнаха Жандармерия и още линейки. Стигна се до арест на мъж с газово оръжие.

Малко по-късно освен централния, протестиращите блокираха и останалите входове на Народното събрание. 

А от "Възраждане" настояха представител на парламента да излезе от сградата, за да преговарят и да се намери решение.
 
Протестът продължи и напрежението отново ескалира. По микрофон протестиращ призова демонстрантите и към гражданско неподчинение.
 
Симпатизанти на "Възраждане" издърпаха част от металните заграждение в опит да минат през задния вход.
 
Полицията не е използвала помощни средства и се опитва да успокои тълпата, каза за bTV главният секретар на МВР.

Полицията направи още по-плътен кордон и успя да изтласка тълпата. 

Протестиращите се обявиха срещу задължителната ваксинация, като такава у нас в момента няма, и срещу зеления сертификат.

През целия ден телевизията отразяваше и в извънредни емисии протеста, в сайта и във „Фейсбук“. Въпреки всичко нашите екипи бяха подложени и на вербална и на физическа агресия от страна на протестиращите. Пред народното събрание в момента всичко е спокойно, но полицейският кордон остава да охранява.