Протести се готвят и тази сряда. А след масовото ходене на охраняем морски плаж се организира и нова акция с масово пиене на кафе пред столичния хотел „Берлин“.

Причината да изберат това място за своя протест е, защото „хотел „Берлин“ е известен с това, че г-н Пеевски живее тук и ние дойдохме да проверим“, обясни един от протестиращите.

Снимка: btvnovinite.bg

„Освен това се отказа от охраната от НСО и ние искаме да видим дали е вярно“, допълни демонстрантът.

Снимка: btvnovinite.bg

Според общинския съветник от "Демократична България" Методи Лалов те са дошли, за да търсят „прекия източник на властта“.

"Интересуват ме преките връзки между реалната власт, която е в ръцете на Пеевски, Доган и Борисов като пряк изпълнител, и този хотел, и в крайна сметка упражняването на властта в интерес на народа. Очевидно не е така. Ние затова търсим прекия източник на властта - в случая Пеевски", заяви Лалов.  

Снимка: btvnovinite.bg

Протестиращите отбелязват, че преди тяхната акция координатите на хотела са били изтрити от „Гугъл мапс“, а на сградата вече дори няма табела, така че е видно, че обитателите ѝ се опитват да се скрият.

Вратата на хотела беше затворена с катинар, а пред него беше спусната и бариера. По време на масовото събиране на хора нямаше никакво полицейско присъствие.

Снимка: btvnovinite.bg

След като не успяха да се срещнат се депутата Делян Пеевски, протестиращите оставиха на вратата плакати с неговия лик и надпис "Търси се".

Въпреки опитите за диалог на събралите се да пият кафе пред сградата, отвътре никой не пожела да се срещне с тях. До напрежение не се стигна. 

Появи се обаче бивш член на СДС - участник в контрапротести срещу правителството, заедно с популярния поддръжник на кабинета "Орешарски" Нина Гергова. И беше изгонен от събитието.

Вижте повече във видеото!