Подсъдимият за смъртта на телевизионния водещ милен Цветков се е движил с два пъти над разрешената скорост, не е направил опит и да спре. Това сочи заключението на автотехническата експертиза, която беше приета от съда днес.

Седем вещи лица представиха ключовата експертиза за катастрофата.  „Движил се е 99 км/ч по време на удара, преди това  е ускорявал, а последните 17-18 метра се е движил равномерно“, поясни вещото лице.

Няма данни за опит за спиране.

 

Малко вероятно е подсъдимият Кристиян Киколов да е заспал зад волана, както твърдеше пътувалият до него. Няма намаляване на скоростта, напротив – установено е ускоряване, също така и няма промяна с посоката на движение, което е характерно при заспиване, аргументираха се експертите.

Защитата се опита да обори приетата вчера токсикохимична експертиза. Според нея в кръвта на Кристиян са открити три наркотика, като количеството амфетамин е два пъти над максималната доза. Според експертите или дрогата е взета часове преди катастрофата, или Кристиан има зависимост и нужда и затова е взел по-висока доза.

Делото продължава след две седмици.