Делото за катастрофата при която загина телевизионния водещ Милен Цветков продължава. Според експертиза представена днес, подсъдимият Кристиан Николов или е зависим от амфетамин, или е взел дрогата няколко часа преди фаталната катастрофа.

Според токсикохимичната експретиза, изготвена от специалисти от ВМА в кръвта на Кристиан са открити три вида наркотика, приети до 24 часа преди катастрофата: амфетамин, кокаин и марихуана.

Количеството амфетамин е било два пъти над максималното обичайно. Установени са 232 нанограма. Обичайната доза е 20- 100 нанограма. Това според експертите означава, че или дрогата е приета няколко часа преди катастрофата- т. е. същия ден, или че Кристиан има зависимост и това налага да взема по-висока доза.

Експертите отрекоха възможността откритата в кръвта му дрога да е в резултат на чая за успокоение, който Кристиан редовно приемал.

Пред съда беше разпитана и сестрата на Кристиан. Разказа, че той е много добър шофьор. И тя посочи, че пиел чай и ползвал паста за успокоение преди сън.

Експерти представиха и заключение, според което видеозаписите от катастрофата не са манипулирани, каквито твърдения имаше в началото.