Нов сблъсък в Народния театър. Актьорът Евгени Будинов вече не е част от спектакъла „Хъшове“ с режисьора Александър Морфов.

За казуса се разбира от видео и пост на депутата от ГЕРБ Тома Биков. От думите му стана ясно, че отстраняването на актьора е по политически причини. Будинов беше депутат от партията в 44-ия парламент.

Евгени Будинов днес е в Хасково за постановката „Вечеря за глупаци“. В спектакъла „Хъшове“ играе вече 15 години - дори и като депутат. А през лятото на миналата година разбира, че няма място в спектакъла на режисьора Александър Морфов.

„В този разговор, той ми каза в прав текст, че не ме маха заради актьорските ми качества, напротив, харесва ме като актьор и ще му липсвам в представлението. Маха ме само защото съм част от политическа партия ГЕРБ. Заради политическите ми пристрастия, които се разминават от неговите и така. За мен Александър Морфов в последните години се превърна от младия Люк Скайуокър в Дарт Вейдър на българския театър. Даже и Дарт Вейдър не е - това е моето мнение“, сподели актьорът Евгени Будинов.

bTV потърси за коментар и режисьора Александър Морфов, който отговори в писмена форма. 

Снимка: bTV

По думите на Морфов, Будинов няма морал за ролята в „Хъшове“.