Нов политически сблъсък заради горивата. От ГЕРБ показаха таблица с цените за всеки ден от миналата година. 

От партията обвиниха кабинета "Петков" в изкуствено им завишаване, което било довело до 3 млрд. лева загуби. Последва и отговор от бившия министър на енергетиката Александър Николов. 

“Сравняваме я с цената на бензина и дизела в последния ден на ГЕРБ – 11-ти май 2021 година. Обърнете внимание, че тогава петролът “уралс” е бил 67 долара, а средният за целия период е 76 долара. Само за един ден бензин и дизел е надписан с 9,1 млн. Лева”, каза Делян Добрев от ГЕРБ

"Ние с Делян Добрев, Теменужка Петкова и Георг Георгиев си поиграхме да извадим разликите в цените на бензина, нафтата, масовите горива, което се употребява, не само по месеци, а по дни. Искаме да ви запознаем какво е спечелено от джоба на българите, всеки ден какво е вадено, точно ефектът на горещата жаба. Това те направиха с българския народ – сложиха го в една тенджера и го свариха", посочи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Празнословието е нещо, което аз не мога да коментирам, защото се използва за политически фойерверки. Не може да се говори за критичен сектор без реални факти и данни. Цената в момента на руския петрол е толкова ниска колкото е през декември 2020 г.”, каза бившият министър на енергетиката Александър Николов.