Още един общински пункт за ваксинация срещу COVID-19 ще бъде открит от понеделник, 27 септември в метрото. Той ще се намира на връзката между метростанците „СУ "Св. Климент Охридски" и „Орлов мост“, съобщиха от Столичната община.

Входовете към пункта са откъм Княжеската градина, откъм „Орлов мост“ – през подвижната пътека към университета, както и през самата станция „Софийски университет“. Достъп до него ще имат всички, които пътуват с метрото.

Изнесеният кабинет ще работи всеки делничен ден от 14 ч. до 19 ч. При голям интерес, работното време може да обхване и сутрешните часове на деня. В пункта медицински екип от ДКЦ 11 ще имунизира желаещите граждани с всички, разрешени от ЕС ваксини.

Първият изнесен кабинет в метрото, който беше разкрит в началото на септември се намира в метростанция „НДК“ откъм бул. "Патриарх Евтимий". Неговото работно време е: понеделник, сряда и петък - от 8 ч. до 13 ч. , а вторник и четвъртък - от 13 ч. до 19 ч. В него на ден се имунизират между 30 и 70 души, отчетоха от СО.

И тази събота и неделя – 25 и 26 септември, желаещите да се имунизират в София ще могат да го направят в изнесените кабинети в пет от търговските центрове от 13 ч. до 18 ч. – в „Парадайс мол“, „Ринг мол“, „Сердика мол“, „България мол“, The Mall, както и в Културния дом в парка до езерото в кв. „Дружба“ от 9 ч. до 16 ч.

Имунизационен пункт работи и в ХII ДКЦ в База 1 на поликлиниката – кв. "Люлин" 9, ул. "Иван Бойчев" № 17, ет. 1, каб. № 5. Работното време е от 9 ч. до 14 ч.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!