Голям протест срещу правителството и главния прокурор е насрочен за днес.Движението по бул. "Цар Освободител" бе затворено малко след 8 ч.

64 ден на протести започна с плътни полицейски кордони в центъра на столицата.

Исканията на протестиращите са оставка на Бойко Борисов, Иван Гешев и целия кабинет. Това се случва на фона на заседание на НС, което започва в 9 ч. От ГЕРБ заявиха, че не обмислят подаване на оставка. 

Снимка: bTV

Около линията на предишните сблъсъци на протестите от 2 септември няма да се допускат протестиращи, а само народни представители и журналисти.

По непотвърдена информация са намерени забранени вещества при едно от избирателно проверените лица при Археологическия музей.

Снимка: bTV

Открита е желязна тръба в храстите в района на протеста, започна претърсване на градинката пред Народния театър. 

Полицията провери и палатките на майките от "Системата ни убива", като нищо забранено не беше открито.

Мерките ще са по-сериозни днес. Ще има изградени КПП-та и ще се правят проверки на съмнителни лица и такива с обемисти багажи. Достъпът до площада в "триъгълника на властта" е свободен. 

Подлезът на Ларгото е затворен. Полицията извършва проверки на преминаващите и идващите към площада.

Депутатите ще гледат международни договори, както и Законът за училищното и предучилищното образование. Разрешение протести са три - на „Системата ни убива“, на "Отровното трио“ и на „Демократична България“. Начален час – 8 ч., протестът е под надслов „Окупация на Народното събрание“.

Ситуацията на „Дондуков“ е спокойна към 7 часа. 

На площад "Независимост" започнаха да се събират хора малко след 7 и 30 ч.