Към момента няма опасност за населените места в района на пожара в Кресненското дефиле. Това каза тази сутрин шефът на пожарната главен комисар Николай Николов, след като снощи отново пламна южният фронт преди село Влахи.

Полицията е създала организация да бъде проведена евакуация, но усилията през нощта са дали резултат, в ранните часове опасността е отменена и евакуация не се е наложила.

Служители на полицията са във Влахи и наблюдават ситуацията. Хората са предупредени и са готови в случай на сигнал да се евакуират, допълни главен комисар Николов.

След 13 ч. днес се очаква в акцията по гасенето да се включи и трети хеликоптер.

"Основно усилията са насочени към два сектора. Единият е т. нар. крив тунел и скалата, където ще трябва да се направи много голяма полоса за защита на гората. Другият е в посока Влахи включваме допълнително булдозери, за да удържим пожара да не се разрасне към селото", допълни той. 

В битката с пожара са направени повече от 21 км просеки.

Днес е изключително опасен ден, възможно е възникване на неконтролируеми пожари, с пряка опасност за живота. Не палете огън на открито по никакъв повод, призова главен комисар Николов.

Нормална е обстановката и няма задимяване по главния път Е-79, трафикът е нормален, но следим непрекъснато ситуацията и сме предприели мерки за обезпечаване на трасето, заяви директорът на ОДМВР-Благоевград  старши комисар Николай Хаджиев.