Няма опасност работещите в градския транспорт в София да останат без заплати през юни. Това заяви председателят на транспортната комисия в общинския съвет Карлос Контрера. 

По негови думи обаче има вероятност парите отново да бъдат преведени със закъснение. Контрера допълни, че все още няма яснота за лятното разписание на градския транспорт в София, което влиза в сила от следващата сряда - 1 юни.

„По отношение на разписанията все още нямаме съгласие кога и кои линии да заработят на така наречените летни разписания или оптимизирани разписания – тоест колко да бъдат разредени. При всички положения това ще създаде неудобство на пътниците“, каза Контрера.

А седмица след протеста на градския транспорт независимият общински съветник Борис Бонев обвини председателя на комисията по транспорт, че е организирал недоволството. 

По негови думи е нелепо от държавата да се искат милиони при положение, че в ръководството на общинските транспортни фирми взимат заплати от по 5000 лева. 

Последва и реакция на Карлос Контрера, който отрече твърденията, свързани с протеста и на свой ред обвини Бонев, че е взел над 40 000 лева за табели в метрото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!