„Изключително безотговорно отношение“ виждаме в парламента по отношение на държавния бюджет, коментира пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка със скандалите в пленарна зала около актуализацията, която се гледа на второ четене.

„Поканихме всички партии на протеста да излъчим по двама души и между четенията да уточним най-важните за България въпроси. Отхвърлиха го“, посочи тя.

„Последваха поне 10-ина предложения от наша страна, че ще стане беля (…) Всички партии си внасят предложенията между двете четения, поради несъгласието на протестните партии няма стабилно мнозинство, стават „плуващи“ и „шарени мнозинства“, отбеляза Корнелия Нинова.

Тя отхвърли обвиненията, че БСП е застанала зад ГЕРБ и ДПС, като посочи, че просто трите партии са гласували заедно по 120 лева за пенсионерите до края на годината заради COVID кризата. „Не ни интересува какво говорят ИТН и какви коалиции им се привиждат. В името на възрастните хора ще гласуваме всяко предложение, което им дава глътка въздух“, категорична беше Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП посочи, че след връщането на мандата са обсъждали с президента Румен Радев кога ще бъде разпуснат парламента и утре ЦИК ще дадат професионалното си мнение по въпроса. Социалистите са за вот „2 в 1“, за да няма „излишно натоварване на хората“.

Нинова изрази надежда, че в следващия парламент ще „има спокойствие и малко повече разум“.