"Надявам се всички да проявим разум и да побързаме с актуализацията на бюджета", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в Народното събрание при представяне на проекта на решение за съкращаване на срока за предложения между първо и второ четене на актуализацията на бюджета. 

Председателят на левицата добави, че са готови да задържат мандата до актуализацията на бюджета. 

„От фактите, които виждате в последните дни, усилията ни засега не биват оценявани адекватно от колегите, които поканихме на разговори, въпреки нашата диалогичност, търпение, призив за разум и отговорност пред държавата и народа. Особено сложен става този разговор след вчерашната позиция на „Демократична България“, каза Корнелия Нинова, цитирана от „Фокус“. 

Тя поясни, че днес БСП ще изчака срещата с ПГ на „Има такъв народ“: „Ще чуем и тяхното мнение, но докато текат тези разговори, ние разбираме отговорността, която носим в този момент върху себе си за състоянието на държавата“. 

По думите ѝ актуализацията на бюджета е изключително необходима и важна, за да могат да се преизчислят пенсиите, да се осигурят средства за лекари и медицински екипи, пари за лекарства, средства за опазване на границата, както и подкрепа за бизнеса. 

„Проявете разум, проявете отговорност, нека приемем актуализацията на бюджета на второ четене, за да не оставаме държавата в кризисно състояние“, допълни още лидерът на БСП. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!