"Възнамеряваме още утре да започнем разговори. Първи ще бъдат „Продължаваме промяната“ като най-голямата парламентарна група и като едни от най-активните участници в изработването на програмата".

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като получиха мандата за съставяне на правителство от президента Румен Радев.

Тя бе категорична, че няма да водят разговори с ГЕРБ,ДПС и „Възраждане“. Според нея трудното ще бъде да се намери добрия тон между „Продължаваме промяната“ и „Има такъв народ“.

"Първото нещо, което ще направим, е да сложим програмата, изработена от трите партии преди две седмици на маса на разговори. Тя е обединяващото между трите партии, но е и възможност за подновяване на досегашните отношения с партньорите ни в правителството", заяви Нинова.

"Разбираме, че в момента върху нас пада огромна отговорност. Ще подходим разумно, спокойно и диалогично с една цел – да гарантираме сигурност на държавата, спокойствие на хората, да съставим редовен кабинет и да изпълним програмата", заяви още Корнелия Нинова.

Тя отново заяви, че "Продължаваме промяната" трябва да излъчат кандидат за премиер.