Лидерът на БСП Корнелия Нинова и двама социалисти - с призовки от държавното обвинение. Причината е жалба от съпартиеца им Кирил Добрев.  

Нинова обвини прокуратурата, че се включва във вътрешно-партийната опозиция, а районният прокурор отхвърли обвиненията.

“Цялата машина е включена срещу БСП. Пет години Бойко Борисов си отглеждаше вътрешна опозиция, сега включиха последното си оръжие - прокуратурата. Няма да предоставя и един лист документ от партийни събрания на прокуратурата. Чакам ги на “Позитано” да дойдат да си вземат документите”, каза Нинова.  

Кирил Добрев разясни, че жалбата му е заради забрана да гласува на заседание на Национален съвет след като членството му в партията е възстановено от съда. 

“Законите в страната не важат в БСП и г-жа Нинова ме помоли да остана така като гражданин, но да не участвам в гласуването. Аз няма да позволя мене да ме ръководят лузери, хора, за които гласуват една шепа хора”, каза Кирил Добрев. 

Районният прокурор Георги Иванов обясни, че става дума за проверка, която да установи фактите, а не за прецедент.  

“Във връзка с възмущенията на г-жа Нинова искам да ви задам следния въпрос, ако жалбата беше от страна Нинова срещу Кирил Добрев, значи ли това, че Кирил Добрев следваше да бъде призоваван за снемане на писмени сведение. Нима законите в България не са еднакви за всички, включително и политиците”, каза Иванов.

Той призова политиците да се въздържат да използват темата за  прокуратурата за тясно партийни цели.

Крум Зарков е на мнение, че социалистите още тази събота трябва да решат въпроса с оставката на лидера на БСП. 

"Това е последен шанс за БСП да се покаже, че тези, които имат характер са повече от тези, които са склонни да се примирят, очаквам много ясно заявление, че така повече не може и да се приемат последващите уставни стъпки", каза Зарков.

Кирил Добрев възнамерява да присъства на заседанието на Националния съвет на БСП.