В последните си дни правителството на Бойко Борисов се готви да вземе редица решения, които ще имат тежки последици за България и всички в новия парламент, обявили се против ГЕРБ, трябва да се обединят, за да спрат тези процеси. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на брифинг на „Позитано“ 20.

„Моделът „ГЕРБ“ е само пропукан. Този модел е проникнал навсякъде и се съпротивлява докрай – предприемат се действия да се окопаят, да осребрят последните си дни и залагат „мини“ пред следващите управляващи“, заяви тя.

По думите ѝ „ударно и по бързи процедури“ се назначават ключови структури, сменят се неудобни директори на болници и се готви продажба на общински лечебни заведения. Лидерът на БСП посочи, че утре на оперативно заседание на МС ще се отложи в „12 без 5“ плащанията на концесионера на Летище София за 10 г., но ще го допуснат да управлява аерогарата.

„Концесията на Летище София е огледало на модела на паралелната държава, защото в тази сделка са събрани отказ от защита на националния интерес, лобизъм и задкулисие, а утре към това се канят да прибавят и финансов удар“, категорична беше Корнелия Нинова.

„Днес за пръв път официално се обръщам към „Има такъв народ“, „Да, България“ и „Изправи се! Мутри вън!“ – ако потвърждавате предизборния си ангажимент за промяна на модела, излезте с категорични позиции по въпроса и спиране на решението на МС утре“, призова Нинова.

БСП ще внесе и предложение за мораториум над сделки в последния момент, които имат отношение към „бъдещето на България“.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!