Концесията на летище София скара БСП, ГЕРБ и "Демократична България". Опозицията се усъмни в договора, а от ГЕРБ заговориха за нова политическа коалиция.

Според БСП има неясноти около договора. Социалистите твърдят, че сделката се печели от фирма, която е дала значително по-ниска цена, а концесионните такси са опростени.

„Как познаха, че COVID-19 ще се развива толкова дълго, та ще освободи за първите десет години плащането на концесионните такси. Това означава, че има нещо гнило в България, не в Дания“, заяви Румен Гечев от БСП.

И от „Демократична България“ критикуват концесията.

"Българският Министерски съвет е поискал от Европейската комисия размера на държавна помощ от половин милиард, с което да може да се откаже от събирането на концесионни такси за десет години, заради COVID кризата“, каза Христо Иванов, съпредседател на "Демократична България".

От ГЕРБ отрекоха всички обвинения и допълниха, че COVID кризата е ударила сериозно сектор авиация.

 „Коалиция между „Демократична България“ и БСП в координирана акция, прилича на партизански набег, с едни и същи тези атакуваха с три Н-та - некомпетентност, неграмотност и несъстоятелност, елементи от сделката“, заяви Росен Желязков, министър на транспорта.

От ГЕРБ се усъмниха, че при друго правителство ще бъде обявена нова процедура със занижени критерии.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!