„Внесохме документите за регистрация, придружени от 10 000 подписа. Целта, която си поставяме, е да бъдем първа политическа сила“.

Това каза лидерът на левицата Корнелия Нинова след регистрацията на „БСП за България“ в ЦИК за изборите на 4 април.

„До седмица най-много ще подредим листите в областните съвети. До седмица също ще започнем представяне на нашата платформа. Тя е направена с грижа за хората и приоритетите ни са здравеопазване, образование, социална политика и икономика. Мерките, които сме заложили там, съотнасяме към решаване на един от най-важните проблеми за България - демографската катастрофа", коментира тя.

Нинова обясни, че след изборите ще предложи на Националния съвет въпроса с кого да се коалират да бъде решен с вътрешно допитване. Лидерът на левицата припомни, че уставът на БСП позволява това допитване и то вече е било прилагано в редиците на социалистите.

„Няма да допуснем лобистки, групови или частни интереси да изкривят волята на хората, които са ни овластили при сключване на управленска и след изборната коалиция“, заяви лидерът на партията.

Попитана дали има партии, с които не биха се коалирали, Нинова заяви, че всички, които влязат в новия парламент, ще бъдат предложени на членовете им и те ще вземат решение.

Според лидера на партията създалото се напрежение около съставянето на листите вече се преодолява и това се постига с подреждането на пълните листи от областните съвети, което тече в момента и се очаква да приключи до седмица.

Нинова определи още като лъжа и манипулация и отклоняване от съществените теми, че върху нея е оказван натиск да не подкрепя президента Румен Радев за втори мандат. Решението за подкрепа ще бъде взето след парламентарните избори.