Борисов се бетонира в енергетиката за пет години напред, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите ѝ за това са помогнали новите политически формации в парламента, които са отказали да подкрепят предложението на левицата за мораториум върху сделки и смяна на бордове на правителството в оставка до избора на нов кабинет.

По повод заявеното желание на новите формации в парламента да прокарат тепърва такъв мораториум Нинова каза: „Ако перифразирам една поговорка: "Късно е, колеги, за китка". Защото ето какво се случи за един ден -спешно, на извънредни заседания, се излъчиха нови бордове на енергийните дружества. Проведоха се общи събрания. Събраха се десетки необходими документи. Произнесе се министърът на енергетиката. Всичко това е вписано в Агенцията по вписванията за 24 часа. Нещо, което обикновено отнема седмици. Това са промени в БЕХ, АЕЦ "Козлодуй", "Минпроект". 

"Защо уж новите политически субекти в парламента, които искаха да съборим статуквото – "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!", обслужиха задкулисието, вместо да се борим с него?", коментира още лидерът на БСП.