"Вчера от едно писмо от партия излезе информация, която виждаме, че четирите партии в бъдещо коалиционно правителство сме се договорили председателят на парламента да се избира на ротационен принцип за по една година от четирите партии и че аз ще съм първият такъв председател на Народното събрание. Това категорично не отговаря на истината", заяви на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Приключи работата на 18 експертни работни групи. Оттук нататък останаха спорни въпроси. Очакваме от мандатоносителя "Продължаваме промяната" да свикат политическата среща на четирите партии, за да изчистим спорните въпроси и да проведем политическия разговор", каза тя.

Нинова добави, че искат да се подготви писмено коалиционно споразумение с ясни ангажименти по дати и месеци.

"Нищо от написаното и публикувано за БСП и като имена от БСП не отговаря на истината. Нито едно от имената, които се спрягат, като заявени от нас, като претенции за министри и министерства не отговаря на истината. Първо, защото тези имена не са обсъждани вътре в партията, какъвто е редът на Национален съвет. Ние сме партия с ред и правила", добави тя.