Много е възможно главният прокурор Иван Гешев да не си изкара мандата и мястото му да заеме Бойко Рашков, примерно, или някой като него. Това каза пред БНР проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност и част от състава на партията „Има такъв народ“.

По думите му ще е в листите на партията, които ще бъдат обявени утре, 7 юни.

Той оцени действията на прокуратурата като от времето на Вишински (б.р. генерален прокурор на СССР от времето на Сталин). Проф. Радулов подчерта, че в програмата на ИТН е записано, че трябва да се извърши демутризация на службите за сигурност и МВР.

По думите на Радулов, служебният министър на вътрешните работи изнася информация за злоупотреби в медиите, защото няма доверие в прокуратурата. Според него през последните години доверието в държавното обвинение е сринато заради действията на управляващите.

„И САЩ, и ЕС са пределно наясно с това какво се случва у нас. Години наред получаваме остри забележки в докладите на Държавния департамент на САЩ и на Европейската комисия по същите въпроси, които са описани в решението по закона „Магнитски“. (…) Получава се куриоз - чуждите служби да се грижат повече за сигурността и бизнеса в страната, отколкото самото правителство“, заяви проф. Радулов.

Той изказа прогноза за налагане на нови санкции от САЩ на още хора от България:

„Списъкът е голям и ще се развива. Това, което чух е, че ги очакваме скоро, но със сигурност няма да е преди изборите, т.е. след 12, 13 юли". Според експерта по национална сигурност трябва да се направи проверка в ДАНС:

„Интересно е да се види какви дела и по какви въпроси са работили те по руска линия и за руските шпиони. Може да се окаже, че там няма нито ред за „Турски поток“, който направихме в полза на Путин. Нямаме нужда от такава ДАНС, защото това значи, че тя или е безкрайно некомпетентна, или работи по чужди интереси, които са свързани с Русия и Путин“.