Николай Иванов Косев е кандидатът за кмет на Габрово, предложен от местна коалиция „БСП За България“/ПП „Български гласъ”, КП ”България на регионите”, ПП ”МИР”, ПП „Български социалдемократи”, КП ”Неутрална България”, ПП ”Партия консервативна България”, ПП ”Партия на зелените”. Това става ясно от решение, публикувано от Общинската избирателна комисия – Габрово.

ОИК – Габрово е регистрирала и кандидати за населени места съответно Анелия Радева Илиева за кмет на кметство село Гергини, Нели Ненчева Димитрова за кмет на кметство село Драгановци, Георги Николаев Колев за кмет на кметство село Жълтеш, Първан Пламенов Димитров за кмет на кметство Поповци и Коьо Кънчев Коев за кмет на кметство в село Яворец.

Николай Иванов Косев е на 37 години. Роден в Габрово.

Средно образование е завършил в Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“, а след това Философия във  Великотърновския университет “СВ.СВ. Кирил и Методий” и Международни икономически отношения в Университета за национано и световно стопавство.

От 20 години успешно развива собствен бизнес в сферата на услугите, като подава ръка на хора от различни уязвими групи. Участва и подкрепя различни социални и граждански каузи, свързани с Габрово.

До момента не е участвал в политически партии и организации.