„Национален фронт за спасение на България” се нанася в бившата централа на СДС на ул. „Георги С. Раковски” №134 в София.

На днешното си заседание Министерският съвет реши да даде на партията на вицепремиера Валери Симеонов имота, който е частна държавна собственост, под наем.

НФСБ ще ползва третия и четвъртия етаж на сградата, която има почти легендарен статут в годините на прехода. СДС, като част от Реформаторския блок, не влезе в парламента след последните избори.  

Снимка: БГНЕС

Правителството предостави още на Висшия съдебен съвет правото на управление върху имота на бул. „Александър Стамболийски” №82 в София. Теренът от 8 дка и построената в него сграда са с отпаднала необходимост за болница „Лозенец” и ще бъдат използвани за нуждите на съда и прокуратурата.

Медицинския университет в София получи безвъзмездно правото на управление върху имот с площ 16,7 дка в район „Триадица” – това е базата, ползвана от Факултета по дентална медицина, която към момента е с предоставени права за управление на Министерството на здравеопазването.

На Националната агенция за приходите беше предоставена част от сградата на ул. „Аксаков” №31 в София, ползвана досега от Българската агенция за инвестиции.

Агенцията получава етаж от сградата на ул. „Врабча” №23, в която се помещаваше администрация на НАП.

Размяната се прави с цел оптимизация на и подобряване на обслужването на гражданите. Така приходната администрация ще бъде съсредоточена във функционално свързани сгради на ул. „Аксаков” 21, 29 и 31.