Неуредени сметки са причина за убийството в офис за бързи кредити в Стара Загора вчера.

35-годишен мъж беше смъртоносно ранен, а стрелецът се е предал е доброволно.

Изстрелът произвежда 37-годишният управител на фирмата. Причината е скандал заради неуредени финансови взаимоотношения между него и жертвата, която е работила за компанията.

35-годишният Станимир влиза в офиса към 17 ч. По това време там са управителят и неговият брат. Избухва скандал, последван от стрелба.

„Тепърва ще изясняване кой на кого е дължал пари. Това, което знаем на този етап, е, че неуредени финансови взаимоотношения са причината за скандала“, каза окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Куршумът от законно притежаван пистолет се оказва фатален за Станимир. Жертвата също е имала оръжие – нож, но няма данни да е заплашила с него стрелеца

За 37-годишният стрелец се знае, че не е криминално проявен. Предал се е доброволно в полицията. Офисът е в центъра на града. По време на стрелбата в предверието е чакал клиент, който не е пострадал. Хората от съседните обекти не са чули нищо.

Убитият е криминално проявен и съден за наркотици.

Ако вината на 37-годишния мъж бъде доказана, той може да получи до 20 години лишаване от свобода. Той е направил пълни самопризнания пред полицията.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!