Премиерът Бойко Борисов свиква Национална конференция на ГЕРБ в сряда – на 5 август. Форумът е с начален час 12:00 ч. и ще се проведе в „София Тех Парк“.

В София се събира активът на партията.

Не се очаква в речта си премиерът да каже, че правителството подава оставка. По информация на bTV се очаква да се анализира обстановката в страната и какви мерки ще се вземат. Отново по информация на bTV се очаква речта на премиера да бъде програмна и да обяви какви ходове му предстоят като лидер на партията и премиер.

bTV научи още, че сред основните теми, по които ще говори, са разпитите и записите, появилите се снимки, ще направи и оценка на блокадите в София. По неофициална информация, Борисов ще заяви, че нито той лично нито ГЕРБ се страхуват от служебно правителство, сформирано от президента Румен Радев.

Очаква се да се обърне специална внимание на "развенчаването на мита, че ГЕРБ е зависима от ДПС".

По информация на bTV Борисов ще обясни защо е важно да има работещо Народно събрание в месеците, които се задават, актуализация на бюджета, ще анонсира 11 вида помощи за семействата, увеличение на парите за обезщетение при безработица предвид идващата тежка зима, промени в образователните закони и промени касаещи усвояването на парите от ЕС.  

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!