Нито ще затваряме бизнес, нито ще затваряме хора - болниците могат да издържат. Това е заявил премиерът Бойко Борисов по време на среща със здравния министър проф. Костадин Ангелов и главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

От правителствената пресслужба посочват, че проф. Ангелов е „докладвал“, че болниците и медицинските екипи разполагат с нужната апаратура за диагностика и лечение на COVID-19, има и достатъчно легла в интензивните отделения.

В официалното съобщение се посочва, че министър-председателят е „разпоредил“ „фалшивите новини за затягане на мерките и за въвеждане на извънредно положени да бъдат опровергани с факти“.

Доц. Кунчев е изтъкнал, че на Балканите само Гърция има по-добри данни от България по линия на заболеваемостта. Коментарът на Борисов: „Само че от днес Гърция връща отново щаба си. Така че ние с най-меките мерки в Европа сме предпоследни на Балканите“.

 „Едномилионната демонстрация в Германия конкретно срещу мерките и едномилионната в Израел означават, че след 6 месеца умората у хората е много голяма и те все по-трудно ще приемат рязко ограничителни мерки“, е отбелязал доц. Кунчев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!