Протести срещу по-строгите мерки в няколко града на страната. В Плевен и Благоевград недоволството събра десетки.

Като наематели в мола от днес във фризьорски салон не могат да работят с клиенти. Казват, че до тях не достигат и помощи.

Снимка: bTV

"Търпим отново финансови загуби, както за нас, така и за служителите. Щом има заповед за затваряне на мола и ние да не работим, би трябвало до тази заповед да има и друга заповед за компенсациите“, смята Ива Маринова, собственик на фризьорски салон, Плевен.

"В момента ние не получаваме наеми, но сме работещ обект - поддържаме охрана, поддържаме чистота, поддържаме топлина“, каза Владислав Монов, управител на мол в Плевен.

Недоволството изкара хората и на улицата.

Снимка: bTV

С торта протестиращите поискаха диалог.

"Просто искам да го попитам ние какво да направим с тази продукция. Да види всъщност ние какво сме принудени да изхвърлим“, коментира Огнян Георгиев, собственик на заведение, Плевен.

Снимка: bTV

"Държавните занимални работят в училищата, там, знаем всички, на площ от 15 квадрата има по 5-30 деца. И става така, че ние с децата можем да отидем на ресторант в момента, но не можем да отидем в нашата школа да учим", каза Преслав Гайдарски, представител на частна детска занималня – Плевен.

"От национално ниво прехвърлиха топката на местно ниво, за да могат да си измият малко ръцете“, смята Иван Иванов.

От здравната инспекция в Плевен обещаха да преосмислят срока на мерките.

А недоволство имаше и в Благоевград.

От областната управа обявиха, че здравето е приоритет.