Прокуратурата в Сливен протестира определението на съда, с което бе наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ на мъжа, пребил и обезобразил бившата си съпруга.

Снимка: bTV

След бруталното насилие той е обвинен в причиняване на лека телесна повреда при условията на домашно насилие.

Престъплението е извършено на 1 декември в Сливен. По време на разследването е установено, че телесното увреждане е причинено във входа пред жилищната кооперация, където живее пострадалата.

Районната прокуратура в Сливен внесе протест срещу определението на Районния съд. Наблюдаващият прокурор е посочил, че го счита за неправилно.

Според прокурора по време на разследването са събрани доказателства, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление по отношение на пострадалата.

В мотивите е посочено, че степента на обществена опасност на дееца следва да бъде определена от факта, че престъпното деяние е извършено пред двете малолетни деца на пострадалата, последиците за психичното състояние на пострадалата, както и прекият умисъл на обвиняемия при извършване на деянието, който застрашава установените обществени отношения, създавайки реална опасност за тяхното увреждане.

Заседанието на Окръжния съд в Сливен е насрочено на 11 декември.