Две непълнолетни момчета са задържани за побой над 14-годишен в Бургаско. Инцидентът е станал край лозята на пътя между поморийските села Гълъбец и Страцин.

Трети, малолетен, е заснел насилието. На видео се вижда как двамата биячи блъскат и ритат момчето, което е паднало от колелото си на земята. 

В неделя следобед двама приятели карат колело по черен път от родното си село Гълъбец до съседното Страцин. Близо до селото ги пресреща 17-годишен младеж. Едното момче успява да избяга. Другото е съборено на земята и бито. Към побоя се присъединява второ дете.

„Шокиран съм. Как може така. Пресрещнали са го на пътя и са го нападнали. Той се моли, нали видяхте ръчичките му“, каза Махмуд Ходжев, роднина на битото момче. 

Боят е бил през почивните дни, но за него се разбра едва днес. След като вижда клипа, кметът на Страцин Тодорка Липчева подава сигнал в полицията. Биячите са задържани. По-големият е с основно образование, по-малкият - отглеждан от баба му. 

„Научихме доста късно. Случилото се е станало на 31 януари, а ние научихме днес“, каза кметът на с. Страцин Тодорка Липчева. 

Снимка: btvnovinite.bg

Битото дете е с наранявания по ръцете и краката. Родителите му отказаха коментар.  

Назначена е техническа експертиза на клипа, казаха за bTV от прокуратурата в Бургас.

Повдигнато е обвинение за нанасяне на леки телесни повреди по хулигански подбуди. Нанесеният побой доста дълго време е продължил, нанесен е бил с ръце, с крака, една особена агресивност са проявили извършителите", обясни Йовита Григорова, говорител, Окръжна прокуратура - Бургас.

За това престъпление законът предвижда наказание до 1 г. лишаване от свобода или пробация.