Втори ден продължава протеста на медиците от „Шейново“. Недоволството им дойде след като преизбраният за директор на болницата, не е назначен, а вместо него поста поема лекар, който не е кандидатствал за позицията.

Досегашният директор на "Шейново" д-р Румен Велев е допуснат да кандидатства за поста отново по редовна процедура. Макар че е единствен кандидат и е покрил критериите, в края на юли става ясно, че вместо него е назначена д-р Таня Андреева - която не е кандидатствала за подобна позиция.

Д-р Андреева е подала документи за член на борда на лечебното заведение. Вписването на д-р Андреева за временен директор на "Шейново" е спряно след жалба от д-р Велев, но от Общинския съвет правят втори опит да я назначи с доклад.

Тези действия предизвикаха недоволството на работещите в болницата, които започнаха протести с искане за "законна, честна и открита процедура за избор на изпълнителен директор на болницата".

Протести на медиците ще има всеки ден до 14 септември четвъртък, когато Общинският съвет трябва да заседава по темата.

Персоналът на болницата ще излиза в 12 ч. в двора на болницата на ротационен принцип, за да не се прекъсва дейността в лечебното заведение.