"Вандалщина" и "непредизвикана агресия" - така от ВМРО определиха вчерашната демонстрация пред централата им. Участници в протеста от своя страна внесоха сигнал в прокуратурата. Същото по-късно сториха и от партията.

На 131-а вечер от недоволството, протестиращите стигат до централата на ВМРО. В официално писмо от партията посочиха, че протестиращите първи са проявили агресия и са счупили стъкло на входната врата, като приложиха и видео.

Клипове на протестиращите пък показват как човек, приличащ на евродепутата Ангел Джамбазки, хвърля пиратки и полива с пожарникарски маркуч през прозореца.

„Това беше единствения начин да бъде разпръснато това множество, за да не проникне то в сградата и да не предизвикат допълнително опустошения. Имахме опит за нахлуване с взлом. Разбиване на вратата на ВМРО. Хвърляне на бомбички, факла доколкото ми казаха и то върху купчина с вестници. В централата на ВМРО е имало неколцина човека - 5-6 човека“, каза Искрен Веселинов - зам.-председател на ВМРО

Джамбазки бил ли е сред тях?

Не мога да кажа. Не съм бил там. И не съм се интресувал.

И двете страни са подали сигнали в прокуратурата, която трябва да изясни и хронологията на събитията:

"Самото счупване стана случайно, но предшестващото действие беше пръскането с вода. Бомбардировка с приатки, бомбички, сигнални ракети и най-нелепото да ни поливат, като теменужки на 17 ноември, с пожарен маркуч от 4 етаж и полицията седи и не предприема никакви действия“, коментира Николай Зихиров – протестиращ.

По думите един от протестиращите, Александър Стоянов, вчера пред централата на воеводите с е появил и Волен Сидеров от Атака.

„Той беше прикрит много плътно с маска, не с маска, а с шал, огромен почти до тук. Изглеждаше като клошар... и преди да има каквато и да било реакция, той се вряза в кордона. Издърпа една от радиостанциите на един от полицаите и вече оттам нататък започнаха да го блъскат. Изтеглиха го настрани. Скриха го в безистена. Биха го... може би преди да установят самоличността му“, каза Александър Стоянов – протестиращ.

Опитите ни да свържем с общинския съветник Волен Сидеров за коментар останаха без успех. От МВР обявиха, че арестувани или ранени след случая няма.