Зам.-председателят на ВМРО заяви, че би оправдал действията на Ангел Джамбазки в състояние на афект при "тази агресия", след като видя клип с човек, който прилича на него и хвърля бомбичка по протестиращи по време на напрежение пред централата на партията. Това каза самият той за видео с приличащ на политика мъж от вчерашния протест, изпратен до редакцията на предаването "Лице в лице".

За кратко възникна стълкновение между недоволни от властта и членове на ВМРО вчера, след като протестиращи счупиха стъкло на сградата, а от последния етаж бяха облени с вода и бомбички.

Джамбазки вероятно е бил в състояние на афект, ненормално е някой да идва и с вандалски акт да посяга на сграда, символизираща прокарване на българщината в Македония, каза още Веселинов.

Той видя в протеста подозрение за сръбско-скопски сили, които искат да защитават македонистката позиция.

Според него не е случайно и присъствието на Волен Сидеров на протеста вчера.

Централи външни сили, които поддържат македонизма като идеология, измислен в Москва, подозираме това, добави той.

Искрен Веселинов коментира и детските надбавки, които няма да се дават на всички деца.

Абсурдно е да се дават надбавки на децата на полицаите, всички деца ще пострадат, и полицаите имат деца. Беше необмислен ход това, противоречи на решение на МС, насърчава се раждаемостта в гетата с тези надбавки по 50 лв., имаме немалко успехи, искаме да прекратим тази политика. Оттеглихме подкрепата си всички да имат детски надбавки и ни подкрепиха, каза още той.

Зам.-председателят на ВМРО поясни, че се е обсъждала възможност за данъчни облекчения за родител без надбавки:

 За всяко дете на работещите родители, които са над линията за получаване на детските надбавки, да получават по 450 лв. Това искаме да е като държавна подкрепа за отглеждане на дете, предлага ли сме многократно, утре ще стане ясно дали ще се подкрепи от управляващата коалиция, обясни Веселинов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!