Водно оръдие се позиционира пред Народното събрание на пл. "Независимост", то все още не е използвано. Полицейското присъствие пред бившия Партиен дом е засилено.

С мегафон от оръдието се призовава гражданите да се разпръснат.

Снимка: Ладислав Цветков

Стигна се до сблъсъци между протестиращи и униформени, беше употребена сила от страна полицаите.

Лютив спрей отново беше използван от страна на МВР. Пострадаха десетки граждани, сред тях е и фотографът на bTV Ладислав Цветков. 

Има ранени и от страна на полицаите.

Пред камерата на bTV няколко души бяха арестувани, не се знае колко точно са задържаните. 

Към полунощ протестът се разцепи на три – демонстрантите се насочиха към бившия х-л Балкан, към ул. „Леге“ и към БНБ.

Заместник-директорът на СДВР Антон Златанов ръководи операцията на място, отказа да даде подробности пред представители на медиите. bTV потърси за коментар гл. секретар на МВР Ивайло Иванов, както и директорът на СДВР Георги Хаджиев – не успяхме да се свържем.

Напрежението в Триъгълника на властта ескалира към 21:30 ч. Редица бомбички, павета и други твърди предмети бяха хвърлени към полицаите.

Двама демонстранти пострадаха при опит да предпазят униформените. Според множеството агресивни протестиращи са предизвикали напрежението, твърдят, че дори са посочили част от тях на полицаите.

Минути по-късно напрежението достигна връхна точка. Полицаите се опитаха да изтласкат демонстрантите и образуваха плътен кордон.