Бомбички, павета и стъклени бутилки полетяха по полицаите пред Народното събрание. Напрежението ескалира към 21:30 ч.

Двама протестиращи са откарани в болница, след като са застанали пред полицаите, за да ги предпазят. Бомбите са идвали от средата на тълпата и не е ясно кой точно ги е хвърлил.

Един от организаторите заяви пред bTV, че пострадалите присъстват всяка вечер на атиправителствените демонстрации и не са агресивни. Линейка пристигна на мястото, не е ясно дали са ранени униформени, както и дали има арести.

Снимка: БГНЕС

Полицаите са с вдигнати щитове. Няма опити за щурмуване на парламента, но бомби се хвърлят постоянно. Очевидци разказват, че те са били два вида - тип пиратка и такива с детонация.

Множеството заяви, че напрежението е предизвикано от провокатори. Протестиращи се спречкаха с един от въпросните агресивни мъже, замерял силите на реда с твърди предмети.

Към 10 ч. напрежението достигна точка на кипене. По полицаите полетяха камъни и павета. Агресивни мъже разрушиха палатковия лагер пред парламента, а части от чадъри и тенти бяха хвърлени по униформените.

Силите на реда образуваха плътен кордон и започнаха да изтласкват демонстрантите към сградата на президентството. Част от протестиращите отново се опитаха да потушат напрежението, като застанаха между агресивните недоволни и полицаите.

Това е поредната ескалация на напрежение между протестиращите и силите на реда през днешния ден.

Снимка: БГНЕС

За 56 вечер има организирана демонстрация срещу кабинета "Борисов" 3 и главния прокурор Иван Гешев. 

След като по обяд протестиращите опразниха пространството в Триъгълника на властта, към 18 ч. множеството се завърна на жълтите павета.

Недоволството им е засилено от новината, че ГЕРБ събраха необходимите им подписи и внесоха проекта за нова Конституция в деловодството на Народното събрание.