Скандал между два рода в котленското село Градец доведе до напрежение и палежи, съобщиха от пресцентъра на областната полиция в Сливен.

Инцидентът е от 16 февруари, като в Районното полицейско управление (РУ) в Котел е получен сигнал около 18:00 часа от жена на 56 години.

Тя е съобщила, че група хора са съборили постройката, в която живеят тя и семейството ѝ. Към мястото незабавно са изпратени екипи на "Патрулно-постова дейност" от РУ - Котел и участък „Градец“ за проверка. Изпратен е и екип на филиала за спешна медицинска помощ.

Пристигайки на място, полицаите са установили две горящи едностайни постройки от дървена конструкция, намиращи се в края на селото, извън регулация.

Изпратени са два екипа на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението"- Котел, които са ликвидирали пожара в 19:30 часа. Пострадали и ранени не са открити.

Според първоначални сведения постройките са запалени от представители на голям род от село Градец. Между два рода се е създало напрежение и е възникнал скандал. За справяне със ситуацията на място са изпратени екипи от Районните управления на полицията в Сливен, Котел и сектора за "Специални тактически действия" към ОДМВР- Сливен. Напрежението е овладяно. Няма пострадали, предава БТА.

Разпитани са девет души, а петима от тях са със заповед за задържане до 24 часа и са отведени в РУ-Котел. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е Районната прокуратура – Сливен.