Дълго ще продъжи лечението на лекарката, нападната вчера в Окръжна болница в София от агресивен пациент. Вече няма пряка опасност за живота й. 

Нападателят беше арестуван пред медиите, докато обясняваше защо е посегнал на лекари и медициснки сестри и как е счупил врата в болницата и скрил с гумени ръкавици охранителните камери.

Здравко Инджов е познат на полицията в Сливен. Първо като бивш служител, после като криминално проявен за хулиганство и закана за убийство. По тези прояви прокуратурата иска той да остане в ареста, а съдът го освобождава с по-лека мярка - подписка.

В сливенския квартал „Клуцохор" Маргарита Димитрова и Инджов са съседи от 40 години.

Снимка: btvnovinite.bg

„Беше републикански шампион в юношеска възраст по многобой. После работеше в полицията,после изкара курсове и се занимава с различни строителни дейности", казва Димитрова.

Жената твърди, че Инджов няма психични проблеми. Напротив, бил добър и търпелив съсед.

„Аз си го ползвам, абсолютно каквото ми се наложи вкъщи, включително като имам гости, вкъщи да дойде да ми нареже мезето. За всичко,което изисква мъжка ръка,за един бушон да е,викам него. На всеки се случва да му избят нервите,така че никога не мога да кажа,че е изключено”, споделя Маргарита Димитрова.

А в софийската окръжна болница „Св. Анна” продължава лечението на една от нападнатите от Инджов лекари.

Снимка: btvnovinite.bg

„Лекарите са изключително възмутени и съответно притеснени от това, което  се случва.  Насилието срещу лекари, което сякаш не му се вижда края. Но работят, защото това е техният дълг”, казва говорителят на болницата Антон Луков.

Нападателят Инджов е напуснал системата на МВР през 2009 година.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!