Нападнаха медик от Спешна помощ, отзовал се на адрес. Инцидентът е от варненското село Каменар, а след него пострадалият фелдшер напуска работа.

Фелдшерът Христомир Куманов получава сигнал за 56-годишна жена в пристъп от бронхиална астма. Пострадалият разказва, че още с пристигането на екипа, синът на пациентката го напада с обиди и обвинения, че е пиян.

"И реших да се върна, да изляза, да извикам полиция, понеже знам, че случаят не е спешен, той даже не е неотложен. Но той е по-силен физически, удря ме, блъска ме в главата", разказа фелдшерът Христомир Куманов.

След нападението мъжът побягва. Фелдшерът все пак извършва прегледа и помага на пациентката, след което излиза в болничен.

"Болката е психическа, не е физическа", обясни той.

56-годишната пациентката отрича синът й да е нападал медика и твърди, че той се е държал грубо.

"Не е вярно, лъже, бе. Виж сега, как ми запоставяш отново да вдигам кръвно. Това дето той, все едно, че изнасилство прави на мен тоз доктор", твърди Емилия.

За последните 3 години това е второ нападение над спешния медик, разказва самият той.

"Няма да работя никога повече в Бърза помощ в България", категоричен е Христомир Куманов.

"Това е един обучен вече кадър с дългогодишен опит зад гърба си и това е болезнено за нас, че губим такъв кадър", заяви д-р Мая Рашева, директор на Спешна помощ – Варна.

По случая е образувана преписка в Районната прокуратура.