Момичето от село Болярино, което беше издирвано в продължение на 12 часа, е открито на около 300 м от дома, където живее. По детето има следи от наранявания.

Дали е оказвано насилие, ще уточняват съдебни лекари.

12-годишното момиче, което е от сирийски произход, е било видяно за последно тази сутрин около 7 ч. от майка си. По обед родителите подават сигнал в полицията, че е отвлечено. 

В издирването се включват десетки полицаи, жандармерия, хора от селото. Претърсени са нивите, близките дерета, язовири. 12 часа след изчезването си, детето е открито на метри от къщата от полицай, който чул звуци.

„Открито е в неподвижно състояние, вероятно вследствие на преживян шок. По-скоро е получена информация за това, че някой издава някакви звуци в близост до мястото“, съобщи комисар Васил Костадинов, директор на ОД на МВР-Пловдив.

"По детето има наранявания, след като ви казваме, че има упражнено насилие, вероятно има видими следи от насилие, но повече информация към момента не можем да предоставим“, заяви окръжният прокурор Ваня Христева.

Прокуратурата е образувала досъдебно производство за отвличане, тъй като така е подаден първоначално сигналът от родителите. 

Намериха изчезналото дете от Болярино
Снимка: Райна Зайкова

Детето е от сирийски произход, живее със семейството си от 5-6 месеца в къща на чуждестранен гражданин. Те са със статут на постоянно пребиваващи. Според местните семейството е затворено, не контактува много, има 6 деца. Виждали са често, че в имота влизат коли с дипломатически номера.

Полицията изяснява обстоятелствата, при които детето изчезна, и дали няма замесен човек.