Заради зачестили случаи на коронавирус при служители на МВР, броят на полицаите, които охраняват протестите в столицата, ще бъде намален.

Това заяви началникът на „Охранителна полиция“ в СДВР комисар Радослав Стойнев.

На брифинг в СДВР той не се ангажира с точна статистика, но коментира, че дневно има между 5 и 6 случая на новозаразени или карантинирани полицаи. 

По думите му няма тежки случаи, но беше категоричен, че ограниченият ресурс ще затрудни служителите, които ще останат на работа. По думите му целта е да се избегне момент с много заразени полицаи.

Комисар Стойнев коментира и изминалия 23-ти ден на протести в София. По думите му не е имало грубо нарушаване на обществения ред.

Продължават и блокадите на „Орлов мост“ и бул. „Цар Освободител“ в района на президентството. Отново е имало напрежение между протестиращи и шофьори, но до съществени сблъсъци не се е стигнало.

„В сутрешните часове на днешния ден, към 01:55 ч. полицията на „Орлов мост“ забелязва, че ескалира напрежението между протестиращи и граждани. Установява се, че мъж на 37 г. е извършил непристойни действия, като е запалил една от тентите на кръстовището. Той е задържан и е образувано досъдебно производство“, допълни той.

Към 19:00 ч. е изведено едно лице от "Орлов мост" след възникнало напрежение между недоволстващи и антипротестиращи. А по-късно е задържано лице, което разлепяло стикери по служебни автомобили на Националната телевизия.